Můj čas na kafíčko

Česnekové krevetky

Suroviny pro 4 osoby:

25–30 předvařených krevet s ocáskem

4 stroužky česneku

hrst petržele

2 lžíce olivového oleje

sůl

pepř

šťáva z jednoho citronu

Postup:

Krevety opláchneme, osušíme a napícháme po pěti kusech na předem namočené bambusové špejle. Do misky nasekáme najemno česnek, přidáme olivový olej, citronovou šťávu a nesekanou petrželovou nať. Vše společně vyšleháme do emulze, lehce osolíme a opepříme. Krevety bohatě potřeme olejovou směsí a necháme odležet asi hodinu v chladu. Vkládáme na dobře rozpálený gril a grilujeme lehce dozlatova a ihned podáváme. Nejlíp chutnají bez příloh jako mlsání při grilování, nebo jako předkrm.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden