Dýňová pizza

Příprava: 50 min. Cena za 1 porci: 25 Kč

Suroviny na 4 porce:

● 1 špagetová dýně

● olivový olej

● 1 vejce

● ½ lžič. oregana

● ¼ lžič. kaj. pepře

● ½ lžič. soli

Na oblohu:

● 1 sklen. rajčatové omáčky

● 3 koule mozzarelly na plátky

● 150g třešničkových rajčátek

● sůl a pepř

● dle chuti parmazán

Postup:

Troubu předehřejeme na 190 °C. Dýni podélně rozpůlíme a odstraníme semínka a to, co je obklopuje. Vnitřek dýně lehce potřeme olivovým olejem. Položíme je na plech řezem vzhůru a pečeme asi 45 minut, až dužinu rozdělíme na vlákna.

Necháme zchladnout. Z dýně vyškrábeme vidličkou špagety a položíme je na vrstvu papírových utěrek, aby se vysušily. Na pizzu je třeba z nich vytáhnout co nejvíc vody. V míse smícháme dýňové špagety s vejcem, kořením a solí. Teplotu v troubě zvýšíme na 200, respektive 180 °C a dáme do ní plech.

Až bude trouba horká, opatrně vyjmeme plech, položíme na něj pečicí papír a rozetřemee na něj v tenké vrstvě dýňové ,těsto‘. Pečeme, až okraje začnou hnědnout, asi 20–25 minut. Pak potřeme rajčatovou omáčkou, poklademe mozzarellou a rajčátky, podle chuti osolíme a opepříme. Zapékáme asi 5 minut, aby se sýr roztekl. Posypeme bazalkou a parmazánem a podáváme.

reklama
reklama

Komentáře