Můj čas na kafíčko

Horoskop nelhal v dobrém ani ve zlém!

Věděla jsem, kdy mohu čekat úspěchy a kdy ztráty.

Setkání s mladým astrologem mi změnilo pohled na budoucnost.

Za doby mého mládí nebyla astrologie zrovna něčím, o čem by se veřejně mluvilo. Všechno ezoterické bylo doopravdy tajné a jen pro pár nadšenců, protože to tehdejší režim nepodporoval. Proto mě jednoho dne velmi překvapil mladý muž, který mě oslovil v čekárně na nádraží.

Myslela jsem, že chce rande

Ten muž byl o něco starší než já, tak kolem dvaadvaceti. Já byla čerstvá maturantka. Myslela jsem si nejprve, že mě chce „sbalit“ a dělá se za tím účelem zajímavým. Sliboval mi ale vypracování horoskopu na celý život a probudil moji zvědavost.

Stačily mu k tomu základní údaje: hodina, místo a přesný čas mého narození. Díky vyprávění své matky jsem znala i ten přesný čas.  Řekl mi, že horoskop vypracuje a přinese mi ho za dva dny zase sem, na nádraží. Žádný kontakt jsme si nevyměnili.

Pořád jsem to brala spíš jako záminku k rande, ale současně mi něco říkalo, že ten mladík to myslel vážně. Skutečně to tak bylo. Když jsme se za ty dva dny opět na nádraží setkali, prozradil mi, že studuje astrologii už tři roky a občas takhle osloví neznámé lidi, aby se pocvičil v horoskopech.

Předal mi potom velkou obálku, kde byl rozbor mojí osobnosti a klíčové roky i očekávané události. Rozloučili jsme se a já jsem konečně pochopila, že mladík mluvil pravdu a šlo mu opravdu jen o ten horoskop.

Nové zaměstnání a svatba

Důkladně jsem si ten obsáhlý materiál prostudovala. Překvapilo mě, že v té části o mojí osobnosti jsem byla dost dobře popsaná. Našla jsem se v tom. O to víc mě pak zajímalo, které události mě čekají v budoucnosti.

Na každý rok tam bylo něco napsáno, ale nejednalo se o žádné konkrétní věštby, spíše o náznaky. Hned následující rok mě mělo potkat velké životní štěstí a důležitá událost. Schovala jsem si celý ten soubor vytištěných papírů k důležitým dokumentům.

Byla jsem zvědavá, jak se jednotlivé předpovědi budou naplňovat, ale k tomu byla nutná dlouhodobá trpělivost. Netušila jsem, jaká důležitá událost mě čeká příští rok. Nastoupila jsem po maturitě do práce, ale tam se mi příliš nelíbilo, nebyl tam dobrý kolektiv.

Začátkem onoho dalšího roku jsem však dostala nabídku z jiné firmy, kde už pracovala jedna moje bývalá spolužačka. Jak čas ukázal, byla to skutečně důležitá událost, protože v oné firmě jsem nakonec strávila dlouhých dvacet let, včetně dvojího přerušení kvůli mateřské dovolené.

Některých roků jsem se bála

Tím velkým životním štěstím se ukázalo být moje seznámení s Tomášem. Pracoval jako řidič u jiného podniku a často k nám jezdil. Padli jsme si do oka a brzy jsme věděli, že chceme strávit zbytek života společně. Chodili jsme spolu několik měsíců a na začátku prosince jsme se vzali.

Nyní už jsem byla přesvědčena o tom, že horoskop od neznámého mladíka funguje. Život, který následoval, mi to jen a jen potvrzoval. Ukázalo se bohužel, že předpovědi pro jednotlivé roky se nemýlí ani v těch špatných věcech. Pokud tam byla uvedena ztráta, přišla jsem o někoho blízkého.

Nebylo to dobré v tom, že jsem se od začátku roku většinou bála, co se přihodí. Ony věštby byly rozepsány na spoustu let dopředu, takže aby všechny vyšly, musela bych žít více než sto let.

Mladík mě tehdy na nádraží však upozornil, že délku života nepředpovídá. Zatím se všechno, co bylo v tom dlouhém seznamu psáno, vyplnilo. Letos bych měla mít další velké štěstí, ale už vím, čeho se bude týkat. Stanu se podruhé v životě babičkou.

Alena N., (56), Děčín

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden