Můj čas na kafíčko

Hovězí kostky na houbách

Můžete použít jak čerstvé lesní houby, tak i sušené nebo žampiony. Místo klasického kmínu zkuste ten římský, který má mnohem intenzivnější chuť.

Ingredience: 4 porce

600 g hovězí kližky
1 cibule
hrst čerstvých hub
2 lžičky sušeného tymiánu
1 stroužek česneku
100 ml bílého vína
150 ml smetany
sůl
pepř
olej
100 g anglické slaniny
1 lžička drceného kmínu

Postup:

Maso nakrájejte na malé kostky nebo na nudličky. Cibuli nakrájejte najemno, česnek na plátky. Houby očistěte a nakrájejte na kousky. V hluboké pánvi rozehřejte olej. Opečte na něm cibuli a pak přidejte maso. Zprudka opečte, přidejte kmín a nechte ho rozvonět.

Maso podlejte vínem a nechte ho trochu odpařit. Přidejte houby, stroužky česneku a dobře promíchejte. Směs pak pod pokličkou poduste přibližně 10 minut. Přilejte smetanu, přisypte tymián a omáčku vařte asi 5 minut. Nakonec podle chuti osolte a opepřete.

Doba přípravy: 40 min
Cena za porci: 60 Kč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden