Můj čas na kafíčko

Jedna z nás tří musela z kola ven

Bolí to, když se kamarádky na život a na smrt ocitnou v situaci, kdy se jedna pro druhou stane přítěží. To samé se stalo i mně, když jsem přišla do jiného stavu.

S Nikolou jsem se kamarádila už od té doby, co jsem se přestěhovala do Prahy a našla si první brigádu. Staly se z nám nerozlučné kamarádky, které společně prožívaly první velké lásky a rozchody, krásné úspěchy i drsné pády na dno.

Zatímco já jsem se celkem rychle usadila a vdala, Nikola střídala jednoho chlapa za druhým, ale vůbec jí to nevadilo. Naopak jsme si měly pořád co povídat a já si s ní sem tam vyrazila večer ven a zavzpomínala na staré časy. Bylo nám spolu dobře stejně jako kdysi, pak mě ale napadla věc, které dodnes lituji.

Tereza se rozváděla, tak jsem ji chtěla rozveselit

Pozvala jsem na naši dámskou jízdu i mou další kamarádku Terezu, která se právě rozváděla a potřebovala se trochu odreagovat. Trochu mě zarazilo, jak si Nikola s Terezou hned padly do noty.

Není divu, že jsem si přišla trochu odstrčená, protože zatímco já žila usedlý život, ony si měly najednou co povídat. Na další schůzky už jsem s Nikolou i Terezou chodila zvlášť, ale to jsem nevěděla, že se ty dvě pravidelně vídají beze mě.

Najednou jsem pro ně byla jen přítěží

Fakt, že se z nich staly nejlepší kamarádky, mi vlastně tajily až do chvíle, kdy jsem otěhotněla, zažívala velké nevolnosti a už se s nimi nemohla chodit bavit.

Pak z nich najednou vypadlo, že si zajdou někam ven spolu, a já se cítila naprosto hrozně. Byla jsem pro ně najednou ta těhotná, která nemá stejné zájmy jako ony, a tak bych si měla raději najít kamarádky mezi těhotnými nebo ženami s dětmi.

Čekám, kdy udělá první krok

Dnes už vím, že to nebyly pravé kamarádky, ale musím uznat, že mě to stále velmi mrzí. Jsem totiž idealista a věřím, že když se s někým přátelím, neměla by na tom nic změnit skutečnost, že se té druhé změní životní situace.

Nikola má už dnes také rodinu, s Terezou se nebaví a několikrát mě napadlo ji kontaktovat. Cítím se ale stále dost ublíženě a myslím si, že pokud lituje toho, co se stalo, měla by to být právě ona, kdo se ozve jako první.

Pavlína Š., 51 let, Praha

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden