Moje sladké tajemství

Kachní konfit s dušenými fazolemi

Suroviny:

Maso:
4 kachní stehna
500 g kachního sádla
2 listy bobkového listu
1 malý svazek tymiánu
Fazole:
400 g konzervovaných fazolí
400 g konzervovaných, máslových fazolí
1 cibule
4 stroužky česneku
200 g malých žampionů
2 lžíce olivového oleje
400 g konzervovaných krájených rajčat
2 lžíce rajčatového protlaku
1 svazek petržele
sůl a pepř

Postup:
Troubu předehřejeme na 150 °C. Kachní stehna položíme do velké žáruvzdorné nádoby s poklicí a pokryjeme kachním sádlem. Přidáme bobkové listy a tymián, přiklopíme a maso dusíme v troubě 3 hodiny, až změkne.

Zhruba za 2,5 hodiny slijeme fazole z konzervy a propláchneme je vodou. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Velkou pánev rozehřejeme na středním stupni, vlijeme olej, vsypeme cibuli, česnek a žampiony a opékáme je
5 minut doměkka.

Přidáme fazole a rajčata a vmícháme rajčatový protlak. Povaříme 5 minut od doby varu, osolíme, opepříme a vmícháme nadrobno nasekanou petrželku.  Konfitované maso opatrně přesuneme na talíř vyložený papírovými utěrkami, které odsají přebytečný tuk. Rozehřejeme větší pánev, vložíme do ní stehna a opečeme je dokřupava. Podáváme s dušenými fazolemi.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden