Můj čas na kafíčko

Kouzlo země faraonů

Jen čtyři hodiny letu vás dělí od úchvatných pláží, korálových útesů s nezapomenutelným potápěním, plavání s delfíny, ale třeba i svezení na velbloudu. Když si pak náležitě odpočinete, můžete se vydat k nejstarším pyramidám v Gíze nebo do Údolí králů.

Šarm aš Šajch

Leží na jihu Sinajského poloostrova u Rudého moře, kde je jiná, bohatší mořská příroda. Pláže tu nejsou přeplněné, vždy najdete volné lehátko. Když chcete vidět korálové útesy bez potápění, můžete vyjet na výlet s lodí s proskleným dnem.

Zdejší pláž Montazah tvoří velmi jemný písek světlé barvy. Vstup do moře je velmi pozvolný. Součástí pláže je několik kamenitých mol, ale i barů a taveren s míchanými koktejly i místními specialitami. Vydejte se také na výlety na Mojžíšovu horu či do kláštera sv. Kateřiny, odvážnější využijí vodní atrakce, třeba v Dolphina Parku lze plavat s delfíny.

8 dní za osobu 9 890 Kč

Safaga

Zdejší pláže pokrývá tmavý písek, který přispívá k unikátnosti tohoto místa. Pláže jsou velmi široké. Mají opravdu velmi členité pobřeží, hotelové resorty zde byly nuceny vybudovat vstupní mola, korály se nacházejí několik málo metrů od samotného břehu.

Destinace není proto úplně vhodná pro malé děti. Kdo ale překoná prvotní nástrahy, může se kochat nejen pestrobarevnými korály, ale také delfíny či jinými zástupci vodní říše, již se zde velmi často prohánějí. Městečko je proslulé léčivými vodami s vysokou koncentrací soli, takže poskytuje i lázeňské služby. Léčivou sílu zdejších vod si údajně nemohla vynachválit ani samotná Nefertiti.

8 dní za osobu 11 990 Kč

Marsa Alam

Dlouhé pláže pokryté třpytivým pískem a tyrkysové modré moře  to je Marsa Alam, které si i přes bohatou síť luxusních hotelových resortů uchovává atmosféru typickou pro pohodovou letní dovolenou. Pláž Abu Dabbab s lagunami a zátokami vás ukryje před zraky dalších turistů.

Moře je tady průzračně čisté a vstup do něj velmi pozvolný. Největším lákadlem zdejších pláží je ovšem jejich bohatý podmořskýživot. Vydáte se prozkoumat podmořské krásy, jimž vévodí přenádherné korály, třeba jen s pomocí plaveckých brýlí?

9 dní za osobu 12 390 Kč

Marsa Matrouh

Dlouhé pláže pokryté třpytivým pískem a tyrkysové modré moře – to je Marsa Alam, které si i přes bohatou síť luxusních hotelových resortů uchovává atmosféru typickou pro pohodovou letní dovolenou. Pláž Abu Dabbab s lagunami a zátokami vás ukryje před zraky dalších turistů.

Moře je tady průzračně čisté a vstup do něj velmi pozvolný. Největším lákadlem zdejších pláží je ovšem jejich bohatý podmořský život. Vydáte se prozkoumat podmořské krásy, jimž vévodí přenádherné korály, třeba jen s pomocí plaveckých brýlí?

9 dní za osobu 12 390 Kč

Taba

Letovisko na Sinaji hned u hranic s Izraelem má několik výhod. Dá se odsud jet na výlet k přesoleným vodám Mrtvého moře nebo za unikátní skalní památkou Petra v Jordánsku a sousední izraelský přístav Ejlát je mekkou nočního života  a hazardu.

Pláže v Tabě jsou nádherné a zdejší moře kvete životem, včetně korálových útesů. Zdejší hotelové komplexy patří k nejvyhlášenějším, stavby imitující tradiční arabskou architekturu jsou na obzoru doplněny panoramatem rozeklaných skal. Každý hotel má krásný bazén se sladkou vodou. Komu to nestačí, může do malého aquaparku Al-Wekala nebo jet na výlet na velbloudu.

8 dní za osobu 14 290 Kč

Hurghada

Hotely se špičkovým vybavením a možností zábavy dělají z Hurghady jedno z nejnavštěvovanějších letovisek. Leží v zátoce připomínající půlměsíc a vyžití tady naleznou všechny věkové skupiny. Přivítá vás běloskvoucí písek i moře s velmi pozvolným vstupem.

Pláže jsou velmi vhodné zejména pro rodiny s malými dětmi. Ve větších hloubkách čekají podmořské skvosty v podobě korálových útesů a živočichů rozmanitých barev i tvarů, s nimiž je setkání opravdu zážitkem. A pokud budete mít štěstí, narazit můžete i na nějakého zvědavého delfína nebo rejnoka.

8 dní za osobu 10 390 Kč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden