Moje šťastná hvězda

Křupavý rajčatový koláč Caprese

Caprese známe jako salát, ale vychutnat si ho můžeme také jako slaný koláč, který je pro léto jako stvořený.

Ingredience

150 g hladké mouky, 70 g másla, 3 lžíce vody, 6 rajčat, 400 g mozzarelly, olivový olej, pepř, sůl, bazalka

Postup

V míse smícháme mouku se solí, přidáme nakrájené máslo a dobře ručně propracujeme. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme zhruba hodinu odpočívat. Těsto pak podsypeme hladkou moukou, rozválíme na tenký plát a přeneseme do formy vyložené papírem na pečení. Plát propícháme vidličkou a překryjeme ho další vrstvou pečicího papíru, který zatížíme. Pečeme asi 10 minut při 170 °C. Zátěž odstraníme i s papírem a vložíme těsto ještě na 5 minut zpět do trouby.  Upečený korpus vyjmeme a obložíme střídavě mozzarellou a rajčaty nakrájenými na plátky. Lehce osolíme, opepříme a pečeme asi 25 minut.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden