Kuře na ananasu

Nezapomenutelná klasika let minulých, která ale chutná stále stejně dobře.

Ingredience: 750 g kuřecí prsa, 1 ananas, malá hlávka čínského zelí, 2 lžíce oleje, 1 mrkev, 1 paprika, 1 cibule, 1 lžíce sójové omáčky, ½ lžičky solamylu, ½ lžičky soli

Postup: Kuřecí prsa nakrájíme na proužky a orestujeme je na oleji. Osolíme je, přidáme pepř a sójovou omáčku, ananas nakrájený na kostky, škrabkou nakrájenou mrkev a na tenké proužky papriku a cibuli, podlijeme trochou vody a budeme chvíli dusit. Dobře promícháváme, aby se nám pokrm nepřichytil. Sledujeme, abychom maso neměli příliš vyschlé, ale naopak šťavnaté. Nakonec asi tak v 1 dcl rozmícháme solamyl, zalijeme jím směs a mícháme až do zahoustnutí. Takto připravené kuře chutná s rýží i těstovinami.

reklama
reklama