Moje šťastná hvězda

Léčebné lázně Bohdaneč: Soutěže o pobyty vypuknou koncem března

Lázně Bohdaneč leží v nádherném prostředí Polabské nížiny, vzdálené pouhých 8 km od Pardubic. Krásu malebné rovinaté krajiny dotváří jehličnaté a listnaté lesy, háje a středověké pozůstatky rozsáhlé rybniční soustavy.

Lázeňské pavilony obklopené spoustou zeleně, kryté kolonády, vlídné prostředí a čistý vzduch přispívají k nezapomenutelnému zážitku každého návštěvníka lázní. Mezi ty, se nyní může velmi snadno dostat každý z nás.

Od konce března do poloviny května budou totiž v rámci magazínů Můj čas na kafíčko, Moje šťastná hvězda, Můj kousek štěstí a Moje chvilka pohody vycházet soutěže o wellness pobyty, a to v různých cenách.

Za dobu svojí existence v Lázních Bohdaneč pobývala celá řada významných osobností, od Vlasty Buriana až po Václava Havla. Oblíbenost lázní lze zcela jistě připsat své poloze v krásném prostředí nedaleko Prahy, ale beze sporu především díky úspěchům, které v prevenci a léčbě pohybového ústrojí dosahuje v celoevropském měřítku.

Léčebné lázně Bohdaneč jsou známy svými přírodními léčivými zdroji - slatinou a přírodní minerální vodou. Rozsáhlá ložiska slatiny leží v těsné blízkosti lázní a jejich stáří se odhaduje na 4 000 let.

Slatinné zábaly dodávají Léčebným lázním Bohdaneč na významu. Jako jediné lázně v České republice využívají k aplikaci slatiny speciální zábalové vany  - teplá vodní lůžka, která zajišťují konstantní teplotu po celou dobu procedury, což je šetrnější ke kardiovaskulárnímu systému než klasické podávání slatinných zábalů.

Vrt HV – 1 Nová Panenka byl přímo v areálu lázní vyhlouben v letech 1967 – 1968. Léčivé síly této přírodní minerální vody je využíváno hlavně při vodoléčbě a v krytém bazénu při cvičení a plavání. Do lázeňského bazénu (30 °C) je voda přiváděna přímo z artézského pramene.

V areálu lázní se nachází specializované pracoviště Medical Wellness Clinic, které propojuje klasickou západní medicínu s východními léčebnými postupy. Zabývá se především léčbou dlouhodobých zdravotních problémů, kombinuje tradiční léčebné procedury s wellness prvky a alternativními formami medicíny.

Medical Wellness Clinic má v nabídce také neinvazivní estetickou péči. Že už se nemůžete dočkat? Tak nezapomeňte soutěžit.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden