Můj čas na kafíčko

Milovaná sestra mi poslala pozdrav z onoho světa!

Zázrak se mi potvrdil, když se po chvíli písnička opakovala.

Pevné citové vztahy nezaniknou ani poté, kdy do nich zasáhne předčasná smrt.

Moje sestra Mirka byla jedním z nejhodnějších lidí, jaké jsem kdy poznala. Osud bývá často nespravedlivý a tak právě ona měla v životě většinou smůlu.

Srdce dotlouklo příliš brzy

Mirka byla starší než já. Na rozdíl od ní se mi všechno dařilo. Prožily jsme spolu krásné dětství, později se naše cesty rozdělily. Já jsem se dostala na školu, kterou jsem chtěla studovat, našla jsem si ideálního životního partnera. Mirce nic nevycházelo, ani vztahy a nakonec zůstala sama. Vídaly jsme se pak už málo, protože jsem se přestěhovala z Moravy do západních Čech a měla jsem početnou rodinu. Sestra trpěla častými zdravotními problémy, protože měla slabé srdce. Jednoho dne to srdce dotlouklo navždy, v pouhých čtyřiačtyřiceti letech. Zdrtilo mě to. Když jsem jela do svého rodného domu, vzpomínala jsem na všechno, co jsme spolu kdysi prožily. Mrzelo mě, že jsem Mirce v dospělosti věnovala tak málo času. V duchu jsem se sestře omlouvala.

Byla to naše oblíbená píseň

Ještě víc to na mě dolehlo v den pohřbu. Celý obřad jsem proplakala. Spala jsem tu noc v pokoji, který jsme kdysi s Mirkou obývaly společně. Stále jsem na ni myslela a litovala, že jsem jí neřekla, co pro mě znamenala. Náhle, z ničeho nic, se zapnulo staré rádio na poličce a vzápětí začala hrát písnička, na kterou jsem už skoro zapomněla. Okamžitě mi ale došlo, že to byla naše oblíbená píseň, kterou jsme si s Mirkou často pouštěly nebo i samy zpívaly. A protože rádio spustilo samo od sebe a po skončení písně se vypnulo, pochopila jsem, že mi moje sestra posílá z onoho světa pozdrav. Cítila jsem, jak se chvěji po celém těle. Rozbrečela jsem se dojetím. Pak, když jsem se vzpamatovala, začala jsem tu písničku sama nahlas zpívat. A chvíli poté, kdy jsem se odmlčela, se rádio opět zapnulo a píseň z něho zazněla znovu. Díky tomu tajemnému zázraku se mi podařilo se smrtí Mirky se vyrovnat!

Tereza D.(42), Cheb

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden