Můj čas na kafíčko

Milované Bibione - Itálie

Bibione je každoročně jedním z nejoblíbenějších cestovních cílů našich turistů. Nejenom že je blízko českým hranicím, ale navíc tu dovolenkáři najdou vše, co pro dobře strávený čas zahálky potřebují.

Nemáte snad ještě naplánovanou letošní letní dovolenou a chcete na ni vyjet autem? Pak může být Bibione, které se nachází na severu Itálie, jednou ze zajímavých variant.  Cesta z Prahy do Bibione zabere zhruba 8,5 hodiny jízdy, což je rozhodně snesitelná doba.

Mnoho zajímavých oblastí

Tato oblast se dělí na čtyři části – Pineda, Lido del Sole, Lido dei Pini a Spiaggia. Samotná Pineda je západním letoviskem Bibione a jde o místo, kde najdete kvalitní ubytovací zařízení, ale také příjemné apartmány mimo ruch města.

Na hlavní ulici, která vede do turistického přístavu Porto Baseleghe, najdete malé obchůdky, krámky a také pizzerie. Celou oblast obklopuje zeleň a najdete tu také klid a soukromí. Lido del Sole je klidná část města, která je jako stvořená pro rodiny s dětmi.

Pokud tedy budete letos cestovat s vnoučaty, pak je tohle místo pro vás jako stvořené. Lido dei Pini je východní část města, v níž leží známý maják pojmenovaný Lido dei Pini.

Díky tomu, že tu roste borovicový les, se jedná o nejzelenější část Bibione. Nachází se tu také Pluto Beach, což je pláž věnovaná psím mazlíčkům. Pokud je tedy berete na dovolenou s sebou, lepší místo v okolí nenajdete.

Tady nuda nehrozí

Kousek za majákem, kde se řeka Tagliamento vlévá do moře, je turisty často navštěvovaná lokalita  – Lignano. Spiaggia je nejrušnějším místem na Bibione. Nachází se tu velká písečná pláž, ale také lunapark.

Zkrátka na tomto místě se nudit rozhodně nebudete. Je tu spousta kolotočů, malá horská dráha a také obří skluzavka, tedy hotový ráj pro vaše vnoučata. Z Bibione je to také kousek do zoologické zahrady Punta Verde.

Pokud jde o výlety, z Bibione se často organizují do Benátek, a to už od 40 eur za osobu, což je v přepočtu něco kolem 1000 Kč. Zajímavé je ale také město Terst s mnoha historickými památkami nebo Caorle.

Úchvatná příroda

Milovníci přírody bezpochyby ocení přírodní rezervaci Tagliamento, kde uvidíte nejen úchvatné písečné duny, ale také velké množství chráněných rostlin. Krásnou lagunovou krajinou je rovněž Vallevecchia, která se nachází mezi Bibione a Caorle.

Mokřady a borové i dubové háje tu obklopují hned tři různé druhy vody: voda řeky Tagliamento, sestupující z Alp, voda z moře a voda z laguny. Ten přírodní ráj prostě musíte ještě letos vidět.

Co se vyplatí ochutnat?

Jelikož se Bibione nachází v Itálii, při tipech na jídla, která stojí za to ochutnat, samozřejmě nemůžeme vynechat těstoviny a pizzu. Ty totiž k této zemi jednoznačně patří. Určitě vám zachutnají spaghetti al nero di seppia neboli černé špagety.

Ke své typické černé barvě přijdou jednoduše, a to s pomocí sépiového barviva. Další tamní specialitou jsou také obalené a následně osmažené mořské plody. Pokud milujete sladké, pak zkuste frittelle.

Jedná se o sladké smažené koblihy, které jsou plněné smetanou nebo kandovaným pomerančem a rozinkami. Se šálkem skvělé italské kávy je to určitě velmi příjemná kombinace.

8 dní letecky, s polopenzí, od 13 490 Kč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden