Moje šťastná hvězda

Oblečte se podle tvaru své postavy

Skvělé rady pro váš perfektní vzhled!

Pro to, aby byla žena krásná a působila sebevědomě, nemusí být ani mladá, ani super štíhlá jako modelky. Stačí, když správně rozpozná typ své postavy a vhodně se podle něj oblékne. My vám poradíme, v čem doslova zazáříte!

Postava typu hrušky

Máte-li úzká ramena i hruď a pas, od kterého se vaše křivky rozšiřují do plného pozadí a stehen, jste typ hrušky. Abyste své proporce opticky vyrovnala, měla byste si pořizovat oblečení mírně přiléhavé a uhlazijící. Kalhoty zásadně volte v rovném střihu nebo s mírně rozšířenými nohavicemi. Slušet vám budou také pouzdrové šaty a sukně stejně jako širší rukávy (netopýří). Barvy volte pokud možno tmavé, pozor ale na to, abyste pořád nechodila jen v černé. Můžete si dovolit nosit také menší kontrastní pruhy a tenčí proužky. Zapomeňte naopak na úzké kalhoty, nabírané sukně, vršky zužující ramena, zářivé barvy, velké vzory, lesklé materiály a flitry.

Zpěvačka Petra Janů skryla širší boky za volnější top.

Postava typu jablko

Vyznačuje se větším bříškem, hrudníkem i ňadry a žádným pasem v kontrastu s menšími hýžděmi a štíhlýma nohama. Klíčem pro správnou volbu oblečení je v tomto případě odvedení pozornosti od problematické břišní partie a optickému zvýraznění pasu. Vedle proto nikdy nešlápnete s projmutými saky, větším výstřihem do V a vertikálními vzory. Opravdovým hitem je ve vašem případě zavinovací střih, který vám bude slušet u halenek i šatů v délce po kolena. Protože máte štíhlé nohy, nemusíte se je bát ukázat, a to jak v sukních, tak užších kalhotách. Pokud se ale cítíte lépe ve volnějších, troufněte si na kahoty oživené veselou barvou nebo vzory, zatímco vršek nechte tmavý a nejlépe s tříčtvrtečními rukávy. Zapomeňte na oblečení s ramenními vycpávkami, řasením, nápisy, třpytkami a průhlednými partiemi.

Yvonne Přenosilová dokázala vykouzlit štíhlejší bříško.

Postava typu přesýpací hodiny

Ve skrytu duše po ní touží většina žen. Proč? Jde o symetrickou postavu se stejně širokými rameny a boky doplněnou o štíhlý pas. Pokud se jí pyšníte i vy, můžete nosit vše, co vaše svůdné křivky přirozeně zvýrazní. Vyzkoušejte topy doplněné o volánky nebo jemné vzory, s otevřené límce, hlubší výstřihy i pásky. Slušet vám budou také rozšířené sukně a kalhoty jemně kopírující postavu. Co si naopak rozhodně nepořizujte jsou neforemná trička a tuniky, krátké vršky, skládané sukně nebo velmi úzké modely. Štíhlá postava přesýpacích hodin, u které není dostatečně výrazný pas, se označuje jako chlapecká. V tomto případě vsaďte na ryze ženské, elegantní a něžné oblečení. Slušet vám budou šaty s páskem (nebo s nabíráním pod prsy) a romantickými vzory, sukně do pasu, projmutá saka a vyšší podpatky.

Souměrná postava Hany Heřmánkové si zaslouží romantické šaty.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden