Moje šťastná hvězda

Oblíbené vepřo knedlo zelo

Česká klasika, která potěší každého strávníka. Nejlépe si pokrm vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.


Ingredience:


Vepřo:


1 kg vepřové krkovice bez kosti


5 stroužků česneku


1 cibule


1 lžička kmínu


2 lžíce sádla


1 lžíce hladké mouky


sůl a pepř


Knedlo:


½ kg hrubé mouky


20 g droždí


1 vejce, rohlík


1 lžička krupicového cukru


250 ml mléka


sůl


Zelo:


500 g kysaného zelí


1 cibule


2 lžíce sádla


2 lžíce hrubé mouky


100 ml vody


kmín, sůl a cukr


Postup:


Předehřejte troubu na 140 °C. Krkovici osolte, opepřete, okmínujte a potřete česnekem.


Vložte na pokrájenou cibuli, přidejte sádlo, zalijte vodou a dejte péct na 3 hod.


Zahřejte si mléko, trošku si odlijte stranou a v něm rozmíchejte cukr. Přidejte droždí a nechte vzejít.


Do mouky rozklepněte vajíčko, přidejte sůl, droždí a mléko. Přidejte rohlík a nechte kynout 60 min.


Zelí sceďte a dejte vařit společně s vodou, kmínem, troškou soli a cibulí orestovanou na sádle.


Ke změklému zelí přidejte jíšku. Nakonec ho dochuťte cukrem. Z těsta si uválejte válečky, nechte ještě 20 minut kynout a vložte do vroucí vody na 20 minut.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden