Moje sladké tajemství

Pečený bůček s česnekem

Suroviny:  2 palice česneku  2 kg bůčku s kostí  60 ml olivového oleje  2 lžíce hrubé mořské soli  velký svazek šalvěje

Postup: Pečený bůček dokonale ochutí pečený česnek a krásně provoní šalvěj. Troubu předehřejeme na 160 °C. Neoloupané stroužky česneku dáme na dno pekáčku. Bůček pomažeme olivovým olejem a vetřeme do něj sůl.  Pak jej položíme do pekáčku – kůží dolů – a pečeme 3 hodiny. Zvýšíme teplotu na 180 °C, obrátíme bůček, přidáme šalvěj a dalších 30 až 45 minut dopečeme, aby byl bůček krásně zlatavý a křupavý.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden