Moje sladké tajemství

Pečujte o své ruce s pomocí přírody

Žádné drahé přípravky totiž nedokáží zamaskovat popraskanou kůži vysušenou a podrážděnou úklidovými prostředky a lámající se nehty. Proto je zvláště v případě rukou velmi důležitá prevence. Obětavé maminky i milující babičky by měly pochopit, že je důležité, aby se staraly nejenom o své blízké, ale i o sebe.

Nezapomínejte na rukavice

Zatímco v zimě se venku před mrazem téměř každá žena chrání rukavicemi, v běžném životě na ně úplně zapomíná. Přesto nic tak rukám zbytečně neubližuje, jako agresivnímu působení čistících prostředků a manuální práce na zahrádce. Přitom řešení je velice jednoduché. Stačí, když si zvyknete na to, že byste při práci v domácnosti měli používat ochranné rukavice.

Uklízejte bez chemie

Dále se zaměřte na to, abyste saponáty potřebné v domácnosti postupně nahradili ekologicky šetrnými mycími prostředky. Ani to však nestačí. Rozmazlujte se pravidelnou péčí a kvalitní kosmetikou.

Kvalitní však nutně nemusí znamenat drahou. Vždyť spoustu výborných prostředků k ošetření pleti si můžete vyrobit doma.

Výživný balzám na ruce

Třeba stále oblíbenější vyživující balzám z pomletých mandlí.

Pro jeho výrobu budete potřebovat 1 polévkovou lžíci pomletých mandlí, a po 1 kávové lžičce medu, mléka, citronové šťávy, a 1 vaječný žloutek. Všechny ingredience smíchejte dohromady na hustší kaši a touto směsí pak potřete ruce i nehty a nakonec si natáhněte bavlněné rukavice.

Ideální bude, pokud tuto kůru necháte na svých rukou působit přes noc alespoň 3x týdně. Vaše ruce pak budou o poznání hladší a jemnější a vaše nehty lesklejší a také se přestanou třepit.

Jemná broskvová maska

Čtvrt hrnku broskví bez pecek dejte do mixéru, přidejte čtvrt hrnku bílého jogurtu a 1 polévkovou lžíci medu.

Míchejte, dokud se neutvoří jemná směs. Potom naneste na čisté ruce a na ně oblékněte gumové rukavice nebo dva mikrotenové sáčky a nechte působit 20 minut..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden