Moje šťastná hvězda

Pro lepší náladu

Často vás přepadají chmury? Nevíte, kam dřív skočit a nic vás netěší? Vyzkoušejte pár bylinných směsí, díky kterým se vám vrátí životní optimismus.

Bylinky a bylinné směsi, které by vám měly pomoci navodit dobrou náladu, je dobré užívat po dobu jednoho týdne, pak tři týdny vynechat a následně proceduru opakovat.

ODVAR ZE SMĚSI BYLIN

Smíchejte čerstvou nebo sušenou meduňku, třezalku, heřmánek, pivoňku a levanduli. Promíchejte a jednu čajovou lžičku směsi zalijte šálkem vroucí vody. Louhujte patnáct minut a pak sceďte.

CITRONOVÁ TRÁVA

Výborně proti stresu, únavě a špatné náladě funguje i citronová tráva. Její účinky se ještě zvyšují v kombinaci s trochou mučenky a levandule. Dvě čajové lžičky přelijte šálkem horké vody a deset minut louhujte. Pak sceďte.

ZKUSTE MÁTU

Máme ji doma všichni, často ale nevíme, co s ní. Výborná je samozřejmě jako čaj. Máta nás totiž pozbudí a pořádně nakopne. Hrst lístků máty zalijte litrem vroucí vody a louhujte tak dlouho, jak chcete, aby byl čaj silný.

Odvar nemusíte ani scedit, mátu můžete klidně i sníst. Mátový čaj výborně chutná společně s citronem a medem. Čaj si lze připravit jak z čerstvé, tak sušené byliny.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden