Můj čas na kafíčko

Proč tak bojkotují domácí úklid?

Patříte mezi ženy, kterým doma partner nepomáhá, a nevíte proč? Někteří muži mají pocit, že úklid je výlučně ženská záležitost. Proč se mu tak vyhýbají?

Za žádnou cenu nemůžete donutit partnera, aby se zapojil do domácích prací? Pro spoustu mužů je úklid ryze ženská záležitost. Za spoustu z nich odmala dělala všechno jejich máma a tím je rozmazlila. Doma kolem nich i v jejich dospělosti neustále lítala, vařila jim, prala a uklízela.

Měla to tak nastavené a nic po nich nechtěla. Bohužel, tito muži si na takový domácí servis od ženy zvykli, a proto doma nepomáhají. Možná proto jim vztah dlouho nevydrží. Někteří muži se s úklidem sice zpočátku třeba i nabídnou, ale určité typy precizních žen to odmítají.

Největší chyba žen

Mají ve všem přísný systém a řád, a než aby to muž udělal jinak, než jsou zvyklé, raději vše dělají samy, a chlapskou pomoc tak ani nepotřebují. Jenže pak si stěžují, jak jsou udřené a na všechno docela osamocené.

Ovšem úplně největší chyba je, když chlap přiloží ruku k dílu, žena přiběhne a uklidí to po něm znovu po svém a samozřejmě lépe. Nebo když mu při domácích pracích stojí za zády – není divu, že chlap časem za těchto okolností zcela rezignuje.

Pochvala dělá divy

Muži často přijdou domů a zamíří rovnou do postele a na domácí práce jim už nezbývá energie. Snaží se to občas vynahradit o víkendu, ale než aby lítali doma s prachovkou, chtějí raději vyrazit do přírody.

Úklid jim dokáže pěkně otrávit náladu. S odpadkovým košem sice ven zajdou a pračku také pustí, ale ať po nich nikdo nechce, aby utírali prach nebo vytírali podlahu. Je důležité muže k domácím pracím přivést a pak je odměnit a pochválit.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden