Můj čas na kafíčko

3 věty, které si říkejte ve chvílích splínu

Aby mohlo být na světě hezky, musí být občas i ošklivo. Zaplaví-li vás ale negativní emoce tak, že se v nich topíte, zkuste naši metodu vnitřní manipulace.

Osudové zkoušky nám občas podrazí nohy a nepomůže ani pomoc blízkých. Když nevíte, kudy kam, opakujte si tyto léčivé věty!

Nejlíp si pomůžu sama

Někdy nám vstoupí do života ztráty, nemoci a vztahy, rozpadající se přes veškeré naše úsilí. Okolnosti toho, co se stalo, změnit nemůžete, ale svůj přístup k situaci ano. Jen vy odpovídáte za své myšlenky.

Můžete se buď bez přestání trestat a stát se vězněm vlastní hlavy, nebo se z té začarované komnaty vymotat. A nahradit slovo „nemůžu“, zaplavující vás negativními emocemi, slovem „mohu“.

Strach je jen v mé hlavě

Když procházíte těžkým obdobím, cítíte, že neviditelné stěny vašeho bezpečného prostoru se řítí k zemi a zbavují vás tím ochrany. Pokud máte strach i jen pomyslet na to, co se stane, až překročíte onu pomyslnou hranici, přijměte nejprve to, co se přihodilo, jako hotovou věc. A pak si připomeňte, že život jde dál a vy musíte jít s ním.

Mám nárok si zabrečet

Citové uvolnění je důležité, abyste přežila chvíle žalu a stresu, dokázala se smířit s nezdarem, zradou či ztrátou. Nestyďte se za to, že se cítíte na dně a nedostává se vám sil.

Pamatujte si: tohle nevyhnutelné pohlédnutí do tváře vlastním démonům nebude trvat dlouho. Zabrečet si a pohrabat se ve svých problémech je důležité, abyste mohla přijmout to, co se stalo, jako fakt.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden