Quinoa salát se špenátem

Quinoa je bezlepková, výživná a velmi chutná obilnina. Připravte si z ní salát provoněný Řeckem.

Suroviny na 2 porce - 200 g vařené quinoy - 1 šalotka - 2 stroužky česneku - 1 lilek - 100 g baby špenátu - 100 g fety - olivový olej - sůl, pepř - 1 lžička sušeného tymiánu

Postup

1. Quinou uvařte podle návodu. Po uvaření ji dejte stranou a nechte vychladnout.

2. Mezitím pokrájejte lilek na kousky, osolte ho a nechte chvilku vypotit. Cibuli a česnek pokrájejte nadrobno. V pánvi rozpalte dvě lžíce olivového oleje a osmahněte na něm cibuli, potom přidejte česnek a lilek.

Opepřete, poprašte tymiánem a restujte doměkka. Chvilku před dokončením přidejte do pánve natrhaný baby špenát a nechte ho jen chvilku prohřát.

3. V míse smíchejte quinou s restovanou zeleninou a nakonec přidejte rozdrobenou fetu. Salát servírujte vlažný nebo studený.

reklama
reklama

Komentáře