Slaný koláč se špenátem a vejci

Potřebujete:

balíček listového těsta, 200 g čerstvého špenátu, 100 g anglické slaniny, 4 stroužky česneku, 4 lžíce smetany, 6 vajec uvařených natvrdo, sůl, pepř, 1 vejce do náplně a na potření, trocha oleje

Postup:


  1. Listové těsto rozválejte na dva pláty. Jedním vyložte plech nebo koláčovou formu – vytáhněte ho i na boky formy, aby náplň nevytekla. Povrch těsta potřeme olejem, aby se těsto nerozmáčelo.

  2. Špenátové listy spařte horkou vodou a pokrájejte na kousky. Slaninu nakrájejte na kousky a vložte nasucho na pánev. Když slanina pustí tuk, přidejte špenátové listy, osolte, opepřete, přidejte prolisovaný česnek a vše zalijte smetanou. Promíchejte, stáhněte z ohně a přidejte vejce. Dobře rozmíchejte a nechte vychladnout.

  3. Vychladlou špenátovou směs navrstvěte na plát těsta. Natvrdo uvařená vejce nakrájejte na poloviny nebo čtvrtiny a poklaďte jimi špenát. Navrch dejte druhý plát těsta, stiskněte okraje a povrch lehce propíchejte vidličkou a potřete rozšlehaným vejcem. Pečte v předem vyhřáté troubě při teplotě 220 °C asi 25 minut do zrůžovění těsta. .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden