Moje šťastná hvězda

Špenátová polévka s bazalkou

Smetanová špenátová polévka se nikdy neomrzí. My si ji ovšem připravíme se smetanou.


Suroviny:


4 hrsti čerstvého listového špenátu


1 menší cibule


2 stroužky česneku


500 ml zeleninového vývaru


1/2 hrsti čerstvé bazalky


sůl, pepř


10 ml smetany ke šlehání


olivový olej


1/2 lžičky sušeného oregana


Postup:


Ve velkém hnci si rozehřejte asi dvě lžíce olivového oleje. Přidejte najemno nakrájenou cibulku a počkejte, až zesklovatí.  Nyní je čas přidat do hrnce prolisovaný česnek. Restujte jednu minutu. 


Nyní do hrnce přidejte špenát, bazalku, sušené oregano, 500 ml zeleninového vývaru a ochuťte solí a pepřem. Vařte zhruba 10 až 15  minut. Do polévky vlijte smetanu a rozmixujte ji dohladka.


Náš tip


Dozdobte nastrouhaným parmazánem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden