Moje šťastná hvězda

Šťavnaté kuře s rajčaty a olivami

Raději byste něco masového? V tom případě nechte kuře zapéct společně s rajčaty a černými olivami.


Suroviny:


5 kuřecích čtvrtek či 6 křidélek 


4 velká rajčata


2 hrsti čerstvé bazalky


1 lžíce sušené bazalky


100 g černých vypeckovaných oliv


150 g másla 


4 lžíce olivového oleje 


1 velká cibule


3 stroužky česneku


sůl a pepř


Postup:


Kuřecí čtvrtky nebo křidélka omyjte, osolte, opepřete a zprudka ze všech stran orestujte na oleji v mělké pánvi. Předehřejte si troubu na 190 °C.


Poté maso přendejte je do zapékací mísy a přidejte k němu máslo, na kostky nakrájená rajčata, na plátky nakrájený česnek, na kolečka nakrájenou cibuli, sušenou bazalku a 4 lžíce černých oliv.


Kuře podlijte vodou a dejte péct do trouby na 1 hodinu. Každých přibližně 15 minut kuře zkontrolujte a případně přidejte ještě trochu másla a vody.


Šťavnaté kuřátko podávejte nejlépe s bílou rýží, případně s pečenými bramborami a na závěr ho dozdobte lístky čerstvé bazalky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden