Moje šťastná hvězda

Svíčková a omáčka ze sušených hub

Medium rare svíčková je se smetanovou omáčkou nejchutnější. Dnes si ji připravíme s jemnou houbovou.


Suroviny:


2 ks pravé svíčkové


1 hrst sušených hub


čerstvě namletý pepř


200 ml smetany ke šlehání


mořská sůl


olivový olej na restování


čerstvé bylinky na ozdobu


Postup:


Houby si na půl hodiny namočte do vlažné vody. Čerstvé houby samozřejmě máčet nemusíte. Svíčkovou si dobře osolte a hodně opepřete. Potřete ji olivovým olejem. Na pánvi si rozpalte asi dvě lžíce oleje a poté maso z každé strany orestujte. Aby zůstalo medium rare a nebylo vysušené, obvykle postačí z každé strany restovat tři minuty.


Maso následně vyjměte a zabalte do alobalu a nechte aspoň pět minut odležet. Mezitím si do výpeku na pánvi přidejte houby a restujte čtyři až pět minut. Obsah pánve zalijte smetanou a pořádně promíchejte. Omáčku si opět podle chuti osolte a opepřete. Maso přelijte omáčkou a dozdobte čerstvou bylinkou, nejlépe petrželkou.


Náš tip


Nejlépe chutná s opečenými bramborami.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden