Tradiční španělská paella

Můžete si ji připravit s kuřecím i vepřovým masem nebo s mořskými plody, ale základ je vždycky stejný.


Ingredience:


300 g kulatozrnné rýže


5 krevet


10 slávek


3 dcl bílého vína


3 dcl kuřecího vývaru


3 nakládané pečené papriky


2 rajčata


2 hrsti hrášku


3 stroužky česneku


1 cibule


1 červená paprika


4 lžíce olivového oleje


tymián


sůl a pepř


citronová šťáva


Ingredience:


Na olivovém oleji si krátce osmahněte nadrobno nakrájený česnek. Na druhé pánvi si na oleji orestujte krevety.


Do pánve s osmahnutým česnekem přidejte cibuli, tymián, oloupaná rajčata, hrášek bílé víno a nakrájené pečené i čerstvé papriky. Zamíchejte.


Přisypejte rýži a přilijte kuřecím vývarem. Vařte zhruba pět až sedm minut. Teď do pánve vložte krevety a přidejte také slávky.


Jakmile se slávky otevřou, paella je hotová. Můžet ji ještě dochutit solí a pepřem a také citronovou šťávou.


Náš tip:


Do paelly klidně přidejte i zelené fazolové lusky nebo bílé fazole.

reklama
reklama