Můj čas na kafíčko

V jediný den jsem přišla o všechno!

Naše důvěrnosti neušly lidem v okolí.

Tajný milenecký vztah mě kdysi stál víc, než jsem si mohla představit.

Patnáct roků jsem pracovala ve stejné firmě a konečně jsem se dočkala povýšení. Bylo mi tenkrát dvaačtyřicet let. Měla jsem svoji vlastní kancelář a podstatně více peněz. Stalo se to v říjnu. V prosinci se pak konal vánoční večírek.

Na něm se mi hodně věnoval Zdeněk, náš obchodní ředitel. Vypitý alkohol ve mně uvolnil všechny zábrany, a když mě pozval do svého bytu, odešla jsem z večírku předčasně s ním. Mohla jsem si to jako několik let rozvedená a bezdětná žena dovolit. Nevadilo mi, že Zdeněk rodinu má.

Nebylo to jen jednou

Druhý den jsem přece jen měla výčitky svědomí. Říkala jsem si, že šlo jen o jeden úlet a čas všechno srovná. Jakmile jsme se ale ve firmě se Zdeňkem znovu viděli, oběma nám bylo jasné, že to není konec. Myslela jsem si, že nemám co ztratit.

Zdeněk byl pohledný a zkušený muž a já se do něho zamilovala. Z jeho strany jsem také cítila velký zájem. Scházeli jsme se čím dál častěji. Zval si mě do kanceláře pod záminkou pracovní porady, jen abychom se viděli. Získala jsem i lepší postavení v práci. Tohle ale bohužel neušlo lidem v našem okolí.

Tvrdý pád na dno

Přestali jsme být opatrní a doplatili jsme na to. Jednoho dne mi zavolala Zdeňkova žena. Mluvila chladně a úsečně. Sdělila mi, že podobných milenek měl její manžel víc, ale že od ní rozhodně neodejde. Pak jsem musela na kobereček k šéfovi firmy.

Zeptal se přímo, jestli mám poměr se svým nadřízeným. Přiznala jsem to. Šéf mi sdělil, že si nepřeje, abychom oba dál zůstali ve firmě a předložil přede mě výpověď dohodou. Byla jsem v naprostém šoku a podepsala jsem ji. Zklamalo mě pak Zdeňkovou chování.

Naprosto mě ignoroval, nebral mi telefony, odmítl se mnou mluvit. Totálně mě vyškrtl ze svého života. Prožila jsem krutou životní změnu, kdy jsem přišla o všechno: o milence i o svoji práci. Je to sice už patnáct let, co se mi to stalo, ale vzpomínka dál v duši bolí…

Jiřina S. (57), Karlovy Vary

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden