Vepřová líčka na červeném víně

A jak si líčka připravit doma? Sice to chvilku potrvá, ale výsledek stojí za to.


Suroviny:


1 kg vepřových líček


50 g sádla


70 g hladké mouky


120 g mrkve


70 g celeru bulva


220 g slaniny


90 g cibule


10 g česneku


40 g řapíkatého celeru


20 g rajčatového protlaku


5 kuliček nového koření


8 kuliček celého černého pepře


4 lístky vavřínu


40 g másla


50 g cukru krupice


0,75l kvalitního červeného vína


Postup:


Líčka opepřete čerstvě namletým pepřem, osolte je, pomoučněte a zprudka je na sádle orestujte. Vyjměte je a na výpeku orestujte kostky mrkve a celeru do zlatavé barvy.


Přidejte nové koření, vavřín a celý pepř, slaninu na nudličky, cibuli, česnek, řapíkatý celer, cukr a orestujte do tmavého základu. 


Vmíchejte protlak, podlijte vínem, které nechte odpařit a vložte zpět líčka. Vše přendejte do pekáčku, podlijte vývarem tak, aby líčka byla ze ¾ ponořena, vložte do trouby a zakrytá je duste při 135 °C 3,5 hodiny.


Líčka vyjměte, omáčku přeceďte a část zeleniny do ní propasírujte. Omáčku svařte do požadované konzistence, dochuťte a na závěr varu do ní vmíchejte máslo na zjemnění.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama