Zapékaná čekanka v omáčce Mornay

Jednou ochutnáte a ihned víte, že to není naposledy.

Ingredience: 4 puky čekanky, 4 brambory, uvařené ve slupce, 8 plátků krůtí šunky, 1 stroužek česneku, citron, pepř a sůl

Omáčka: 1 cibule, 1 mrkev,100 g másla, 100 g hladké mouky, 150 ml smetany, 2 žloutky, 100 g tvrdého sýra, muškátový květ, citrónová šťáva

Postup: Z másla a mouky uděláme jíšku.Zalijeme polovinou smetany, přidáme sůl, pepř, muškátový květ a povaříme 15 minut. Promícháme zbytek smetany a žloutky. Vlijeme do bešamelu Zapékací mísu vymažeme máslem, na dno poklademe plátky uvařených brambor, posypeme drceným česnekem, navrch dáme čekanku a šunku. Zakapeme citronem, zalijeme omáčkou. Pečeme 25 až 30min při na 180 °C..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden