Můj čas na kafíčko

Zbavte se břicha navždy!

Zapojte do svého snažení blízké, a i když zahřešíte, nic nevzdávejte...

Důvodů, proč řešit oblast břicha, je víc. Nejde jen o tuk viditelný na první pohled, který oku nelahodí, ale i o ten, co obaluje vnitřní orgány a omezuje jejich funkčnost.

Chcete konečně zatočit s faldíky na břiše? Kromě cvičení, bez kterého se břicha jen tak nezbavíte, vsaďte i na správný jídelníček.

Důležité je dodržovat plán. Ve dvou to jde lépe.

Břicho je velká věda

Než se pustíte do cvičení, věnujte svému břichu trochu pozornosti. Máte pocit, že i když cvičíte, efekt je spíš opačný? Zjistěte, zda nemáte diastázu. Existuje na to trik. Lehněte si na zem a pomalu zvedejte hlavu a část trupu.

Pokud se vám na břiše objeví hrbol v podobě stříšky, trpíte diastázou, tedy rozestupem břišních svalů. Tu mohou jisté cviky spíš zhoršit, a proto navštivte fyzioterapeuta, aby vám poradil vhodné cviky.

Cviky, které fungují

Přestože vás trápí nejvíc partie kolem břicha, vždy je důležité posilovat celé tělo. A není přitom nutné zvedat činky v posilovně. S vahou vlastního těla uděláte na svém těle spoustu práce. Dokonalým cvikem na celé tělo, který nezabere moc času, a přesto je velice účinný, je prkno.

Na YouTube najdete spoustu návodů, jak prkno provádět správně. Pokud vám takový návod nestačí, vyzkoušejte osobního trenéra. Je to dražší záležitost, ale je to dobrá investice. Špatné návyky u cvičení mohou totiž napáchat mnohé nevratné škody.

S břichem dokáže zatočit i pravidelné běhání, přitahování nohou na míči nebo skákání přes švihadlo. Při cvičení věnujte pozornost přímým břišním svalům i těm šikmým. Pro nejlepší výsledek je důležité, aby šlo cvičení ruku v ruce i se správným jídelníčkem.

Oběd ze tří třetin

Dopoledne si dopřejte sacharidy, oběd by měl být rozdělený na tři třetiny.

Jednou je bílkovina, druhou zelenina a třetí část by měla obsahovat sacharidy. Ideální je tedy např. plátek kuřecího masa, rýže a zelenina.

K večeři pak sáhněte po kvalitních bílkovinách. Může to být opět maso, luštěniny nebo tvarohová pomazánka. Vyhněte se cukru, výrobkům z klasické pšeničné mouky i slazeným nápojům.

Plánujte a zapisujte

Začínáte s hubnutím i cvičením stále dokola? Vytvořte si plán. Zapište si výchozí váhu, změřte se v partiích, které chcete zhubnout.

Zapisujte si jídelníček a po týdnu vždy vše zrekapitulujte. Skvělou volbou je připravit si jídlo vždy na den až dva dopředu. Budete mít jistotu, že nesáhnete po něčem, co do vyváženého jídelníčku nepatří.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden