Zvěřinový koláč

Masové koláče se v minulosti dělaly zcela běžně.

Suroviny:

● 500 g jeleního masa na guláš ● 100 g slaniny
● 150 g cibule ● 200 g kořenové zeleniny ● sádlo
● 60 g rajského protlaku
● 80 g švestkových povidel
● 60 g zavařených brusinek
● 150 ml červeného vína
● divoké koření ● 5 kuliček jalovce ● sůl

Na těsto:

● 500 g hladké mouky
● 160 g másla ● 2 velká vejce

Postup:

Cibuli a zeleninu nakrájejte a opečte na sádle dozlatova. Přidejte na kostičky nakrájenou slaninu a počkejte, až zesklovatí. Pak přidejte divoké koření a jalovec.

Do vzniklého základu dejte protlak, promíchejte, dodejte maso a víno, vše osolte a duste za občasného míchání, až maso změkne.

Ze změklého másla, mouky a vajec připravte hladké těsto. Zabalte je do kuchyňské fólie a nechte v chladničce ztuhnout.

K měkkému masu přidejte brusinky a povidla. Vše promíchejte, odstavte a nechte zchladnout.

Těsto rozdělte na třetiny. Ze dvou třetin vyválejte plát a vyložte jím vymazanou koláčovou formu. Těsto propíchejte a nechte 12 min předpéct v troubě vyhřáté na 180 °C. Pak naplňte koláč zchladlým ragú a překryjte ho pokličkou z těsta. Koláč dejte dopéct do trouby, tak, aby poklička z těsta byla hezky zlatavá.

Příprava: 105 min
Cena za porci: 38 Kč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden