Můj kousek štěstí

Focaccio podle Emanuela Ridiho

Italský rychlý chleba si můžete připravit denně čerstvý.

Budete potřebovat

500 g hladké mouky

400 ml vody

½ droždí

1 lžíci mořské soli

50 ml oleje extra virgin

100 g černých oliv

1 lžíci sušeného rozmarýnu

Postup

1. V míse smícháme vlažnou vodu a droždí. Postupně přisypáváme mouku, až vznikne hladké těsto.

2. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme odstát v teple, aby těsto řádně nakynulo.

3. Až bude těsto nakynuté, vypracujeme z něj dva bochánky, ze kterých pak rukou vytvoříme dvě silnější placky.

4. Vzniklé placky polijeme olivovým olejem, posypeme mořskou solí, rukama rozetřeme a promačkáme, aby se olej spojil se solí a s těstem.

5. Vmáčkneme černé olivy a posypeme rozmarýnem

6. Chleby dáme na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě 10-12 minut na 220-250°. Poté je necháme vychladnout. .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden