Hráškový krém se smetanou

Krémové polévky se těší opravdu velké oblibě, a to nejen díky své vynikající chuti, ale také pro svou jednoduchost a časovou nenáročnost. Jednou z nejchutnějších je hráškový krém.

Ingredience

Také vás může zajímat ...

200 ml smetany, 200 ml mléka, ½ l vody, 1 lžíce másla, 300 g mraženého hrášku nebo 1 konzerva sterilo vaného hrášku, muškátový oříšek, sůl

Postup

Do hrnce dáme nejprve hrášek, zalijeme ho mlékem, smetanou a vodou. K hrášku přidáme máslo, osolíme a přivedeme k mírnému varu. Pak už jen do polévky přistrouhneme špetku muškátového oříšku, rozmixujeme tyčovým mixérem a krém je hotový. n Můžeme podávat s trochou zakysané smetany, vynikající je i s rozpečenou bagetkou.

.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...