Je libo pesto, nebo česnekový olej?

• Listy medvědího česneku mají typickou česnekovou příchuť, jsou však méně aromatické než česnek setý. Usušením a vařením ztrácejí svoji vůni i chuťové vlastnosti, ale zmrazení jim nevadí.

• Nejlépe se medvědí česnek hodí syrový nakrájený na chléb s máslem nebo do pomazánek, salátů, sendvičů a na chlebíčky.

Také vás může zajímat ...

• Můžete ho také přidat do hotových polévek a omáček nebo jím posypat vařené brambory. Lze ho i přidat do amolet nebo jej připravit na způsob špenátu.

• Při přípravě těstovin jistě oceníte k dochucení česnekové pesto.To si připravíte snadno tak, že česnekové listy podrtíte v hmoždíři s oříšky nebo semínky a trochou oleje. Zamíchejte do horkých těstovin.

• Stejně můžete použít i cibulky medvědího česneku. Očistné účinky rostliny se zvýší smícháním s listy mladé kopřivy, která se též výborně hodí pro jarní detoxikaci.

• Česnekový olej si zase vyrobíte tak, že nasekáte listy na jemné proužky a přidáte je do láhve z tmavého skla. Zalijete kvalitním extra virgin olivovým olejem a necháte asi tak tři týdny v temnu louhovat. Poté přecedíte, necháte v uzavíratelné lahvi a můžete používat.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...