Moje chvilka pohody

Klobásky z trouby

Pečené norimberské klobásky servírované s lehkým bramborovým salátem chutnají fantasticky.

Suroviny na 4 porce - 8 norimberských klobásek - hladká mouka na obalení - slunečnicový olej - 600 g brambor - svazek ředkviček - hrst nasekané pažitky - 2 lžíce zakysané smetany - sůl, pepř

Postup

1. Klobásky omyjte, obalte v mouce a vyskládejte do pekáče s rozehřátým olejem. Dejte péct do trouby vyhřáté na 190 °C z obou stran dorůžova.

2. Brambory oloupejte a uvařte v osolené vodě. Až trochu vychladnou, nakrájejte je na kolečka a dejte do mísy. Ředkvičky očistěte, nakrájejte na plátky a přidejte k bramborám. Zakysanou smetanu smíchejte s pažitkou, osolte a opepřete, a promíchejte s brambory.

3. Klobásky naservírujte se salátem na talíře a podávejte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden