Moje sladké tajemství

Křupavá kachna se zelím a zelné placičky

Suroviny:  1 celá chlazená kachna  celý kmín, cukr, pepř a sůl  1 bílé zelí hlávkové  1 větší cibule  kus másla

Postup:  Kachnu nasolíme a nakmínujeme nejlépe večer před tím, než jí budeme péct, aby se pěkně rozležela.

Ráno si předehřejeme troubu na 130 stupňů. Nasolenou a pokmínovanou kachnu vložíme do pekáče, přiklopíme víkem a nepodléváme. Pečeme zhruba 6 hodin. Na posledních 30 minut můžeme odkrýt a dopéct bez víka, aby se vytvořila křupavá kůže. Na zelí si nakrájíme cibuli, nastrouháme mrkev a na másle orestujeme v kastrolu s kmínem a trochou cukru až vše zkaramelizuje. Přidáme nastrouhané zelí, osolíme, opepříme a dusíme doměkka cca 20 až 30 minut. Podle potřeby dosladíme nebo dosolíme. Dozlatova upečenou kachnu servírujeme se zelím.

Zelné placičky

Zelné placky jsou skvělou rychlou večeří, když zrovna nemáte čas stát dlouho u plotny!

Připravíme si 500 g brambor, které očistíme a nastrouháme najemn o . Přidáme trochu pokrájeného kysaného zelí, 2 vejce, na kostičky 70 g nakrájeného uzeného masa, osolíme, opepříme a podle potřeby zahustíme hladkou moukou.

Ze vzniklé směsi tvarujeme placičky a smažíme na pánvi po obou stranách..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden