Křupavá kachna se zelím a zelné placičky

Suroviny:  1 celá chlazená kachna  celý kmín, cukr, pepř a sůl  1 bílé zelí hlávkové  1 větší cibule  kus másla

Postup: Kachnu nasolíme a nakmínujeme nejlépe večer před tím, než jí budeme péct, aby se pěkně rozležela.

Také vás může zajímat ...

Ráno si předehřejeme troubu na 130 stupňů. Nasolenou a pokmínovanou kachnu vložíme do pekáče, přiklopíme víkem a nepodléváme. Pečeme zhruba 6 hodin. Na posledních 30 minut můžeme odkrýt a dopéct bez víka, aby se vytvořila křupavá kůže. Na zelí si nakrájíme cibuli, nastrouháme mrkev a na másle orestujeme v kastrolu s kmínem a trochou cukru až vše zkaramelizuje.

Přidáme nastrouhané zelí, osolíme, opepříme a dusíme doměkka cca 20 až 30 minut. Podle potřeby dosladíme nebo dosolíme.

Dozlatova upečenou kachnu servírujeme se zelím.

Zelné placičky

Zelné placky jsou skvělou rychlou večeří, když zrovna nemáte čas stát dlouho u plotny! Připravíme si 500 g brambor, které očistíme a nastrouháme najemn o . Přidáme trochu pokrájeného kysaného zelí, 2 vejce, na kostičky 70 g nakrájeného uzeného masa, osolíme, opepříme a podle potřeby zahustíme hladkou moukou.

Ze vzniklé směsi tvarujeme placičky a smažíme na pánvi po obou stranách..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...