Luxusní kachní paštika s portským vínem

Suroviny:

  • 800 g – 1 kg kachních jater
  • 2 kachní stehýnka
  • 1 máslo
  • 5 stroužků česneku
  • 100 ml portského vína
  • 1 cibule
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • tymián a oregano

Postup:

Očištěná játra a stehýnka dáme na pekáček, osolíme a opepříme, posypeme tymiánem, podlijeme vodou a přidáme stroužky česneku. Přikryjeme a dáme cca na hodinku péct, než stehýnka zezlátnou a játra budou důkladně propečená.

Po upečení obereme ze stehýnek maso (kůži do paštiky nedáváme) a společně s játry, polovinou kostky změklého másla a cibulí ho rozmixujeme na jemno. Nebo klidně si necháme hrubší texturu, pokud máte rádi. Přilijeme i výpek z masa, ale postupně, ať nemáte paštiku moc tekutou.

Máslo také přidáváme postupně, já na kilo jater dala půlku, ale pokud máte rádi míň, klidně malinko ubereme. Paštika by ale měla být mazlavá. Přidáme sůl, pepř, oregano a opět trochu tymiánu, cca lžičku. Pokud máme bylinky čerstvé, tím lépe. Přidáme i portské a důkladně promícháme.

Hotovou paštiku plníme do skleniček nebo mističek. Druhou polovinu másla necháme v kastrůlku rozpustit. Lehce zchladlým máslem polijeme paštiku, by neoschla a taky ji to zakonzervujeme, by vydržela déle. Polít stačí jen trochu, jen aby byla zakrytá, cca 3 mm.

  • 10 porcí
  • středně náročné
  • nad 2 hod

TIP:

Paštiku můžeme i zapéct v troubě, by vydržela déle. Nezalitá máslem, vydrží v lednici max. týden. Zalitá by měla vydržet o něco déle.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

reklama