Poctivá hovězí polévka s nudlemi

Měkké kousky hovězího masa s nudlemi a kořenovou zeleninou spolu skvěle ladí.

Suroviny na 4 porce – 500 g předního hovězího masa – 500 g hovězích kostí – 5 kuliček nového koření – 1 cibule – 2 petržele – 2 mrkve – 1 celer – polévkové nudle – sůl

Postup

1. Omyté maso vložte do hrnce. Přidejte všechny ostatní ingredience (zeleninu oškrábejte a nechte vcelku, cibuli neloupejte, jen omyjte), zalijte asi 3 litry vody a dejte vařit.

2. Až začne polévka vřít, stáhněte plamen a nechte probublávat. Vařte asi 4 hodiny, dokud není maso měkké, poté polévku přeceďte přes jemné sítko. Maso pokrájejte, zeleninu vyhoďte a použijte čerstvou – mrkev, půlku celeru a petržel pokrájejte a uvařte na skus.

3. Vmíchejte do vývaru, přidejte nudle a krátce povařte. Podle chuti osolte.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

reklama