Škvarkové pagáče

Suroviny:

● 25 g droždí ● 2 vejce ● 300 g vepřového sádla z bůčku ● 1,5 l vody ● 1 lžička cukru ● 370 g hladké mouky
● 0, 1 l mléka ● sůl ● pepř

Postup:

1. Sádlo z vepřového bůčku nakrájíme na kostky a vyškvaříme. Světlé škvarky scedíme, vymačkáme a nasekáme najemno,
vrátíme do sádla a necháme zchladnout. Hmotu smícháme s moukou, rozválíme, plát složíme a dáme do lednice.

Droždí nadrobíme do vlažného mléka a necháme vykynout. Do zbylé mouky přidáme 1 vejce, sůl, mletý pepř, kvásek s vodou a vše promícháme na tažné těsto.

2. Vykynuté těsto rozválíme, do středu dáme ztuhlý čtverec sádla s moukou, přikryjeme cípy čtverce, dobře zabalíme (jako psaníčko), rozválíme na obdélník, třikrát přeložíme a dáme do lednice. Zopakujeme ještě dvakrát.

Vychladlé těsto nakonec rozválíme na plát tlustý asi 1,5 cm. Tvořítkem vykrájíme kolečka, potřeme vejcem a necháme vykynout. Pagáče pečeme ve vyhřáté troubě dorůžova.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...