Můj čas na kafíčko

Škvarkové pagáče

Suroviny:

● 25 g droždí ● 2 vejce ● 300 g vepřového sádla z bůčku ● 1,5 l vody ● 1 lžička cukru ● 370 g hladké mouky
● 0, 1 l mléka ● sůl ● pepř

Postup:

1. Sádlo z vepřového bůčku nakrájíme na kostky a vyškvaříme. Světlé škvarky scedíme, vymačkáme a nasekáme najemno,
vrátíme do sádla a necháme zchladnout. Hmotu smícháme s moukou, rozválíme, plát složíme a dáme do lednice.

Droždí nadrobíme do vlažného mléka a necháme vykynout. Do zbylé mouky přidáme 1 vejce, sůl, mletý pepř, kvásek s vodou a vše promícháme na tažné těsto.

2. Vykynuté těsto rozválíme, do středu dáme ztuhlý čtverec sádla s moukou, přikryjeme cípy čtverce, dobře zabalíme (jako psaníčko), rozválíme na obdélník, třikrát přeložíme a dáme do lednice. Zopakujeme ještě dvakrát.

Vychladlé těsto nakonec rozválíme na plát tlustý asi 1,5 cm. Tvořítkem vykrájíme kolečka, potřeme vejcem a necháme vykynout. Pagáče pečeme ve vyhřáté troubě dorůžova.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden