Sladký toast s jablkem

Ovoce k toastům můžete různě obměňovat a pokaždé objevíte novou chuť snídaně.

Ingredience: 2 jablka, 4 lžíce másla, 2 lžíce cukru krystal, ½ lžičky skořice, 60 ml vody, 2 vejce, 60 ml mléka, 6 toastů, zakysaná smetana

Postup: Nejprve si připravte jablka. V pánvi rozpusťte 2 lžíce másla, přidejte jablka nakrájená na plátky, cukr, skořici a vodu, přiveďte k varu a na malém plamenu nechte táhnout asi 10 minut, až vše zkaramelizuje a zhoustne. Poté sundejte z plotny.

V hlubokém talíři si rozšlehejte vejce a mléko. Plátky toastu do směsi postupně ponořte tak, aby se z obou stran nasákly. Mezitím si v pánvi nechte rozpustit zbytek másla a všechny plátky z obou stran dozlatova osmažte.

Trvá to zhruba 2 minuty na každé straně. Opečené plátky toastů rozdělte na dva talíře, polijte je karamelem s jablky a nakonec přidejte zakysanou smetanu. Rychlé, snadné a zatraceně vydatné.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...