Staročeské lívance

Domácí lívance s teplým lesním ovocem jsou výbornou sladkou tečkou po nedělním obědě.

Suroviny na 4 porce – 10 g droždí – 50 g krupicového cukru – 500 ml mléka – 2 vejce – 2 lžíce rumu – 300 g hladké mouky – špetka soli – 2 lžíce másla – olej na smažení – ostružinový džem – 300 g lesního ovoce – 1 lžíce vanilkového cukru

Postup

Také vás může zajímat ...

1. Droždí rozmíchejte se lžičkou cukru a polovinou množství vlažného mléka. Kvásek nechte vzejít na teplém místě.

2. Zbylé vlažné mléko smíchejte s vejci, rumem, zbylým cukrem a špetkou soli. Přimíchejte mouku, vykynutý kvásek a nakonec rozpuštěné máslo. Těsto nechte 30 minut kynout.

3. Lívanečník lehce vymažte olejem. Postupně opékejte lívance z obou stran dozlatova.

4. Podávejte s ostružinovým džemem, který promícháte s lesním ovocem a vanilkovým cukrem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...