Švestková marmeláda s vlašskými ořechy

Suroviny: • 1 kg zralých švestek • 1 kg cukru krystal • 0,5 kg vlašských ořechů • želírovací prostředek

Postup: Švestky vypeckujeme. Ořechy nasekáme na hrubé kousky a nasucho nebo na troše másla orestujeme, aby se rozvoněly. Přidáme švestky, cukr, celou skořici a zvolna rozváříme. Když je hmota rozvařená, přidáme v troše vody rozmíchaný želírovací prostředek a vmícháme do marmelády. Vaříme pomalu asi 5 minut.

Také vás může zajímat ...

Ještě horkou marmeládu plníme do sklenic, dobře utáhneme víčko a asi na 10 minut obrátíme dnem vzhůru.

Ořechy používáme pouze vlašské, protože obsahují tříslovinu, která dělá tuto marmeládu tak dobrou a výjimečnou.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...