Moje sladké tajemství

Vynikající houbové rizoto s hráškem

Suroviny:


  • 500 g hříbků, nebo klidně žampionů

  • 250 g kulatozrnné rýže (Arborio)

  • 200 g mraženého hrášku

  • 150 ml bílého vína

  • 60 g strouhaného parmezánu

  • 1 l drůbežího vývaru

  • 2 cibule

  • 2 lžíce olivového oleje

  • 3 lžíce másla

  • 2 stroužky česneku

  • 1 svazek petržele

  • sůl a pepř


Postup:

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Máslo si rozehřejeme ve větší pánvi a cibuli na něm necháme zesklovatět. Přidáme rýži, krátce opražíme a poté ihned zalijeme bílým vínem.

Přivedeme k varu a přidáme naběračku vývaru. Zamícháme a za stálého míchání necháme vstřebat do rýže. Poté přidáme další naběračku a postup takto opakujeme, dokud není rýže hotová hezky na skus.

Mezitím si na druhé pánvi rozehřejeme olej. Houby nakrájíme na tenké plátky a na oleji je osmahneme dozlatova. Zhruba v půlce přidáme i nadrcený česnek a nadrobno nasekanou petrželku. Když je rizoto hotové, odstavíme jej z plotny a vmícháme do něj parmazán. Poté přidáme houbovou směs a ihned podáváme.

TIP:

Ve finále můžeme k parmazánu přidat ještě jednu lžíci másla navíc. Rizoto pak bude extra krémové. Další parmazán si také můžeme připravit na ozdobu na talíř.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden