Můj kousek štěstí

Bavorské louhované preclíky

Čerstvé preclíky nejlépe chutnají s hrubozrnnou hořčicí a sklenicí vychlazeného piva.

Potřebujete:

✿ 40 g čerstvého droždí
✿ 300 ml teplého mléka
✿ 1 lžičku cukru krupice
✿ 500 g hladké mouky
✿ 1 l vody
✿ 3 lžíce jedlé sody
✿ 40 g másla
✿ 1 lžičku soli
✿ hrubozrnnou sůl

1. Droždí rozdrobte a promíchejte s jednou lžící mléka a cukrem. Nechte asi 20 minut, vzejít kvásek. Pak jej promíchejte se solí, moukou, mlékem, máslem a vypracujte hladké těsto, které nechte přikryté v teple 30 minut kynout.

2. Těsto vytvarujte do velké šišky. Z ní odkrojte 16–18 kousků a každý rozválejte do válečku asi 30 cm dlouhého. Vytvarujte preclíky, nechte 15 minut kynout a pak je dejte na 1 h do ledničky.

3. Do vroucí vody vsypte sodu. Pomocí děrované naběračky do ní ponořte preclíky, každý na cca 30 vteřin. Nechte okapat, posypte solí a v silné části je nařízněte. Poklaďte je na vymazaný plech a pečte při 220 °C 18–20 minut.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden