Můj čas na kafíčko

Budete se cítit jako v pohádce

O Tunisku se říká, že je to země datlí, moře a písku. My k tomu ještě doplníme, že zde můžete nasát kouzelnou atmosféru orientu.

Teplé moře a horký saharský vzduch, to rozhodně není to jediné, co tato severoafrická země nabízí. Najdete zde mnoho přírodních i historických krás, které rozhodně stojí za poznání.

Oblíbená letoviska

Například pro Mahdii je typický bílý písek, průzračné moře a udržovaná pláž. Kdo proto hledá spíše klidnou a ničím nerušenou dovolenou, je právě tato destinace tou nejlepší možnou volbou.

Velmi oblíbenými letovisky jsou ovšem také Monastir, situovaný jen kousek od mezinárodního letiště, nebo Sousse. Česky Súsa byla založena v jedenáctém století Féničany, a historie tu tak na vás dýchá na každém kroku.

Hlavní město Tunis

Pokud se vypravíte do hlavního města Tuniska s názvem Tunis, neměli byste minout staré město Medinu, kde si zároveň můžete nakoupit i spoustu místních suvenýrů. Musíte však smlouvat, nikdy nekupujte zboží na první cenu, kterou vám prodejce řekne. V hlavním městě se ovšem nacházejí i moderní čtvrti.

Ty jsou mnohem čistší a udržovanější. Je tu také spousta zeleně. V místní architektuře se hodně projevuje francouzský vliv, a tak si tu budete připadat skoro jako v Evropě. Nesmíte zapomenout ani na bulvár Habiba Bourghuiby, který tvoří páteř celého města a vede od přístavu až ke starému městu.

Růžové slané jezero a fata morgana

Za téměř neuvěřitelnou přírodní krásou se vydejte do Šott al-Džaríd. Bezodtokové slané jezero se barví do růžova a vzhledem k tomu, že bývá až do podzimu zcela vyschlé, na vlastní oči tu uvidíte i fatu morganu. Stojí za to si také udělat výlet do pouště, na Saharu. Na velbloudech se poznává ze všeho nejlépe.

Nejzachovalejší koloseum na světě

A když už v Tunisku budete, podnikněte výlet do El Djemu. Nachází se zde třetí největší a zároveň nejzachovalejší koloseum na světě. Je to skutečný unikát.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden