Můj čas na kafíčko

Bulharsko, úžasná země plná krásných památek

Na Bulharsko nedají Češi dopustit. Stále však existují přírodní i historické pamětihodnosti, které možná doposud neobjevili.

Ne nadarmo se o Bulharsku říká, že je to klenot Evropy. Skutečně zde najdete všechno, co potřebujete ke strávení příjemné dovolené. Nejenom spousty nádherných pláží a vynikajících restaurací, ale i přírodní a historické divy, na které se občas neprávem zapomíná.

Nejoblíbenější letoviska

Turisté se často vydávají především na jižní pobřeží Bulharska. Právě zde najdou ta nejoblíbenější přímořská letoviska, mezi která bezpochyby patří například Sluneční pobřeží, Nessebar, Primorsko, Pomorie, Sozopol nebo Kiten. Na plážích je bílý písek a lemuje je průzračně čisté moře.

Dominanty Sofie

Dovolená v Bulharsku by se však neměla obejít bez návštěvy jeho hlavního města. Sofie je zároveň i největším městem a jejími dominantami jsou například kostel Alexandra Něvského, Sofijská synagoga, mešita Banja Baši nebo klášter Dragalevskimanastir. Noční zábavy si tu taktéž užijete dosyta. A co je především důležité – není tu vůbec draho.

Sedm stříbrných perel Rily

Milovníkům přírodních krás doporučujeme navštívit pohoří Rila s nejvyšší horou Bulharska Musalou, která měří bezmála tři tisíce metrů. Nejkrásnější oblastí je však Sedm rilských jezer nebo se jí také říka Sedm stříbrných perel Rily.

K jezerům se dostanete pomocí sedačkové lanovky. Dechberoucí výhled ovšem nabízí i mys Emine, ležící nedaleko letoviska Obzor, nebo Sluneční pobřeží či nejkrásnější bulharská pláž Irakli.

Nezapomenutelný Balkán

Ještě nemáte přírodních úkazů dost? Vypravte se na opevnění a skály Belogradčik nebo do Ďáblova hrdla a Trigradského kaňonu. V jeskynním komplexu se mimo jiné nachází i největší podzemní vodopád na celém Balkánském poloostrově.

A pokud se zatoužíte vrátit zpátky do civilizace a objevovat zase chvíli historii, nevynechejte Plovdiv s největší koncentrací starověkých, středověkých i novodobých památek na Balkáně. A stavte se i ve Velikém Tarnovu. Město je vyhledávanou, historicky významnou destinací, a tak jistě stojí za prohlídku.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden