Moje šťastná hvězda

Chilli papričky dokážou zázraky

Chilli papričky a kajenský pepř působí na vaše tělo skutečně blahodárným účinkem. Jejich pravidelnou konzumací podpoříte své zdraví a zároveň docílíte toho, po čem touží každá žena – po krásné štíhlé postavě a prozářené pleti.

Dejte sbohem pocení

Pálivé jídlo vám otevře póry. Díky tomu se začnete rychle potit a tělo se začne znatelně ochlazovat. Za pár minut po konzumaci ostrého koření se potit přestanete a bude vám příjemně, a to i ve skutečně parných dnech.

Proč myslíte, že lidé v horkých oblastech jedí rádi ostrá jídla? Až vám zase jednou bude horko, zapomeňte na zmrzlinu a dejte si raději vietnamskou pálivou polévku.

Budete rychleji spalovat

Kapsaicin, který je obsažený v chilli papričkách, povzbuzuje metabolismus k větší činnosti.
Proto budete mnohem rychleji spalovat kalorie, a i když si sem tam dopřejete něco sladkého na zub, jen tak nepřiberete. Žaludek začne vyrábět více žaludečních šťáv, žlučník zas větší množství žluči, čímž dojte k lepšímu a rychlejšímu rozkladu tučných jídel.

Na první pohled krásnější pleť

Zvýšená produkce žaludečních šťáv, za níž vděčíme právě kapsaicinu, nejenže čistí střeva, ale také způsobuje rychlejší trávení. V našem těle je vše tak dokonale propojené, že díky správnému trávení máme lepší pleť i zuby.Vyšší pocení sice může způsobit větší tvorbu mazu, ale rozhodně vám po něm nenaskáčou pupínky. Navíc pálivé jídlo podporuje tvorbu slin.

Větší radost ze života

Úsměv dokáže rozzářit každou ženu, občas se ale může stát, že k úsměvu nebudete mít žádný důvod.Na dobrou náladu ale máme řešení.

Chilli papričky.

Kapsaicin vyplavuje endorfiny a serotoniny, které jsou strůjcem dobré nálady. Čím víc budete jíst chilli papriček, tím budete šťastnější. Zkuste to. Je to vědecky ověřená teorie.

Bude se vám lépe spát

Abyste vypadala mladistvě, lépe zvládala každodenní stres a aby vaše pleť zářila, potřebujete pravidelný hluboký spánek. Mnohé výzkumy dokazují, že pravidelná konzumace ostrého koření podporuje kvalitu spánku.

A nemusíte to s ním vůbec přehánět. Stačí dvě špetky aspoň do jednoho pokrmu denně. Zkuste detox Chilli papričky a jiná barevná zelenina obsahují ohromné množství antioxidantů, které pročišťují organismus a zbavují tak tělo škodlivých látek přirozenou cestou.

Navíc obsahují spoustu vitaminu C a betakaroten, díky kterému se budete lépe opalovat a opálení vám také déle vydrží. Každý den zařaďte citronádu s limetkou a chilli papričkou, která povzbudí metabolismus.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden