Moje sladké tajemství

Cítíte se mizerně a nevíte proč? Víme, co s tím!

Máte pocit, že váš mozek je zcela v zajetí pocitů smutku, tíhy nebo strachu a vy nevíte co s tím? Máme pro vás rady, jak to změnit!

Trápí vás, že jste neměla sílu něco odmítnout nebo jste dala přednost něčemu jinému? Vyhodnoťte, co se vlastně stalo. Zkuste použít selský rozum a ideálně se nenechat ovládat emocemi.

Tím zabráníte tomu, že váš mozek bude tyto emoce zveličovat a považovat je za průšvih. To vám pomůže se s náročnou situací vyrovnat. A to je přesně to, co chcete.

Úleva rozhodnutí a síla doteku

Co cítíte, když se rozhodnete? Oddychnete si, spadne vám kámen ze srdce. A přesně to potřebuje váš mozek. Pokud rozhodnutí neustále odkládáte, mozek je pořád v činnosti, a vás tak trápí nervozita, a někdy i nepříjemná úzkost. Zkuste si promyslet, jak budete postupovat.

Není nic úlevnějšího! Při dotecích se uvolňuje hormon oxytocin, který ve vás aktivuje pocity klidu, bezpečí, důvěry i imunity. Pozitivní vliv dotýkání se projeví do měsíce. Pokud chcete, podpořte ho tím, že si dojdete na masáž. I tento druh dotyku funguje poměrně spolehlivě a může vám hodně pomoci.

Uvědomujte si pocit vděku

Pocit vděku vám umožní vidět život z lepší stránky a aktivuje v mozku důležitá centra, která mají vliv na váš spánek a vyrovnanost. Najděte ve svém životě vše, čeho si vážíte. Každý večer si napište do diáře tři věci, za které jste vděčná.

Později můžete svůj vděk říct i nahlas. Uvidíte, že pozitivní změna přijde brzy, dost možná už za pouhých pár dní. A díky tomu se uleví nejen vám, ale i vašemu mozku.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden