Můj čas na kafíčko

Co chlapa donutí odejít?

Kvůli čemu muži nejčastěji utíkají? A čím je spolehlivě vyženete ze své náruče?

Muži se nepitvají v emocích a pocitech jako ženy. A tak jim často nerozumíme a nevíme, co je vytáčí. Jakmile pochopíte, co muž opravdu chce, je vše snazší. Ale jak zaručit, aby vám drahoušek nefrnkl?

Dost často si muži stěžují, že jim ženy nevěří, podezírají je a chtějí po nich nemožné. Možná proto, že máme někdy hlavy zamotané romantickými filmy a očekáváme chování nereálných filmových hrdinů. Vážně pak začneme vnímat muže teprve tehdy, když začíná ztrácet zájem, nebo už stojí na prahu a odchází. Co chlapa donutí k odchodu?

Děláte scény a pácháte dramata

Emotivnost není špatný rys, musí však být zaměřena pozitivně. Muži pak nevědí, jak se v takových situacích chovat. Muž si vybírá ženu, se kterou je mu dobře. Pokud má žena sklon k přehánění a dělá z komára velblouda, začne ho to štvát.

Vyzve ji, aby nehysterčila, žena však dále vztah tímto jednáním sabotuje. Jestliže se takhle chová, muž si ji spojuje s negativními pocity. Vztah pro něj představuje odpovědnost. Když mu věčně děláte scény, pociťuje trojnásobnou zátěž odpovědnosti – za sebe, váš vztah a za vaše štěstí.

Nezaplavujte ho zprávami, žijte svůj život.

Chcete si ho uvázat

Právě z toho důvodu dává mnoho mužů najevo obavy ze sňatku. Bojí se, že se pak nebudou moci setkávat s kamarády, chodit na pivo atd. Když muž ztrácí svůj osobní prostor, žena ztrácí muže. Jde tedy o to, aby žena poslouchala, co jí muž říká.

Pokud muž prohlásí, že se mu něco nelíbí, není třeba jeho slova kdovíjak analyzovat a hledat v nich podtext. Nejspíš se mu něco opravdu nelíbí a všechno, co je třeba, je vyvinout snahu to něco změnit.

Vnímejte jeho potřeby

Muži rádi pociťují projevy ženské pozornosti, obdivu, vášně a hluboké lásky. Obvykle ženy nedoceňují důležitost mužových citů. Muži jsou sice někdy zdrženliví, nemají však méně citů než my.

To nejdůležitější pro ně je: sexuální uspokojení, podpora a nadšení, které mu žena dává najevo. Muži jsou přímočaří. Na rozdíl od žen nehovoří v náznacích. Respektujte prostě jejich základní potřeby.

Všechno pořád jen pitváte

Problém není v mužích. Ženy jsou mnohem složitější. Problémy mezi muži a ženami vznikají jako důsledek faktu, že ženy a muži nevědí, jak spolu vzájemně jednat. Mozky mužů a žen se vzájemně velmi liší.

Ženský mozek je nastaven tak, aby rozluštil chování druhého člověka a analyzoval prakticky všechno. Na rozdíl od mozku mužů, kteří si se složitým myšlením žen a věčným pitváním nesmyslů často vůbec nevědí rady.

Jste neodbytná

Vtíravá žena chce být muži stále nablízku. Když ho nemá vedle sebe, stále mu píše a telefonuje. Všude ho chce doprovázet, mění kvůli tomu i své plány a očekává, že on bude dělat to samé. Kromě toho, že ho to štve, to muži signalizuje, že žena není dost sebejistá.

Vidí, že veškerý její život je on sám. Ženě snad může takové chování připadat romantické, avšak muže to odpuzuje. Osobní prostor má rozhodující význam. Žena musí mít svůj vlastní život, své plány a osobní nezávislost, které by neměly být nijak spojeny s mužem.

Když se muž cítí nedoceněný

Mužské sebevědomí je křehká záležitost. Muži to nepřiznají, ale mají z lásky strach i proto, že se bojí odmítnutí. Jsou pod silným tlakem obecného mínění: čeho má správný muž dosáhnout a co všechno má nezbytně mít – práci, peníze, úspěch a schopnost zajistit rodinu.

Pokud pak muž nemá pocit, že jeho úsilí je oceňováno, ztrácí elán. Největší ženskou chybou ve vztahu je nutit muže k pocitu viny, obviňovat ho z nešťastného soužití. Žena by si měla vážit jakékoli mužské snahy a měla by mu o tom říkat. Jenom tak se totiž chlap pak bude snažit ještě víc.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden