Můj čas na kafíčko

Co muži nechápou?

Světu žen muži nerozumí a tvrdí, že naše myšlení je pro ně fata morgana...

Máme rády, když vyjádří názor v souladu s tím, co si přejeme. Chceme muže naučit, jak to má zařídit, abychom byly šťastné. Jaké situace ale chlap stejně nepochopí?


Aby vztah mezi ženou a mužem fungoval, je třeba kompromisů a respektu. Co na nás nejvíc nechápou?


Proč jim pořád něco vyčítáme?


Každá z nás si chce připadat milovaná, a když nám muž ten pocit neposkytne, nasazujeme obrannou reakci ve formě výčitek. Ženy si myslí, že muži stále ve většině svých aktivit chybují, a tak je na to musí upozornit.


Jenže výčitky spíš vyvolávají odpor a kazí pohodu. Ten, kdo ve vztahu stále něco vyčítá, je ten závislejší. Žena se těžko smiřuje s něčím jiným, než chtěla, a tak za trest pak muže peskuje kvůli maličkostem.


Lov hezkých věcí je pro nás bezpečím v nejistotě.

Proč se stále ptáme: Máš mě rád?

I ta nejsebevědomější žena touží slyšet, že ji chlap miluje. Ženy milují ušima, a proto potřebujeme slyšet milostné vyznání co nejčastěji. Když nám schází, pociťujeme frustraci.

Tu se nejdřív snažíme kompenzovat něčím jiným, takže si nějakou dobu muž ani nevšimne, že se něco děje. Nezabírá-li to, zeptáme se chlapa, jestli nás má rád, a očekáváme jasný důkaz v jeho slovech a činech, protože teprve pak se cítíme spokojené a v bezpečí.

Proč pořád mluvíme?

Snad každý muž svorně přitaká, že příliš upovídaná žena je neštěstí. Ženy podle mužů mluví stále a mnohdy také v nevhodnou dobu (když třeba běží v televizi fotbal). I když je to pravda, ve skutečnosti ale muže děsí spíše pravý opak, a to když žena moc nemluví.

Jakmile totiž přestane mít připomínky například k častým návštěvám hospody nebo výtky k úklidu doma, může to znamenat, že už nemá zájem setrvávat ve vztahu, a to je pro chlapa hrozba, kterou si nechce připustit.

Proč šílíme z jeho: Nevím?

Má- li muž svou partnerku rád a uznává její postoje a hodnoty, pak není tak těžké rozhodovat diplomaticky tak, aby ona byla spokojená, a odpustit si říkat to zatracené slovo: Nevím.

Když se ptáte muže na něco praktického a on nikdy nic neví, a vy tedy o všem musíte rozhodnout sama, pak snadno zjistíte, že takového chlapa k životu vlastně ani nepotřebujete.

Proč jsme tak zvědavé?

Pokud muže něco zajímá, tak se zeptají přímo partnerky. Ženy jsou v tom trošku jiné, a pokud mají informací nedostatek, neváhají je získat jinde, třeba u jejich rodiny či přátel.

To je pro muže hrozná představa, už jen proto, že by vám mohl někdo prozradit to, co by on sám nesdělil. Nebo ještě hůř, mohla byste zjistit, že pro vás partner není dost dobrý. A to je stav, kterého se muži ve vztahu nejvíc děsí.

Proč zbožňujeme seriály?

Seriály nám dávají emoce a dostávají nás do pohody. Jsou naší pohádkou a bez ní by byl život únavný.

Zatímco muže baví zprávy a sport, žena se nemůže dočkat, až se bude moct přenést do vily, kterou si nikdy nebude  moct dovolit, a milovat se tam na obrazovce v těle, do kterého ve skutečnosti nikdy nezhubne, a navíc s idolem, který její faldy a kruhy pod očima nikdy neuvidí.

Proč tak rády nakupujeme?

Zatímco muži se uvolní bojovým pokřikem na divanu při sledování fotbalu v televizi, my relaxujeme při lovu kabelek. Ve světě plném problémů je pro nás nakupování takovým ostrovem bezpečí, kdy můžeme přebít negativní pocity uspokojením z ulovení krásných věcí.

A navíc se nám jako zákaznicím líbí, když je nám věnována péče, protože jindy neustále pečujeme o někoho my. A máme radost, když ulovíme úžasný módní kousek se slevou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden