Můj čas na kafíčko

Hezoun, či drsňák?

Co se ženám na chlapech líbí nejvíc a jaký je ideál dnešní mužské krásy?

Zatímco po mužích se chce, aby byli udatní a silní, u žen stačí půvab. Jenže i ideál krásy mužského těla se v různých dobách lišil. Po jakém typu ženy nejvíce touží?

Když má chlap charisma, svůdný pohled a smysl pro humor, jsme ztracené, ať je nám třicet, nebo šedesát. Dnes udávají trendy sociální sítě, televize a červené koberce. I když tlak vyvíjený na ženy je mnohem vyšší, ani muži nejsou ušetřeni.

I na ně je pohlíženo měřítkem populárních, sexy a mužných hollywoodských herců, sportovců a celebrit. Řešíme, kolik mají vlasů a to, jestli jim nenarostl pivní pupek. A co musí chlap mít a udělat, aby vám zrychlil tep? A jak se v toku času vyvíjel a proměňoval ideál mužské krásy?

Elvisovy vlny ve vlasech vyvolaly vlnu nadšení.

Vývoj mužské krásy

V každém období dějin existovala představa, jak by měl ideální muž vypadat. V 50. letech byli v kurzu mužní krasavci s tváří ošlehanou větrem. Ti vydrželi až do 60. let, kdy přišel charismatický Elvis Presley s kalhotami do zvonu a vyčesaným účesem.

V 70. letech, v době trháků Pomáda a Horečka sobotní noci, hráli prim extravagantní muži a ženy šílely po Johnu Travoltovi.

V 80. letech přišlo něco nevídaného – hory odhalených svalů, jako měl drsňák a zápasník Sylvester Stallone. Léta 90. pak mužský ideál zjemnila a ženy propadly hezounům s andělskou tváří, jako mají Brad Pitt či Leonardo DiCaprio.

Chlap nám musí vonět

Ikona chlapa začátku tisíciletí má podobu fotbalisty Davida Beckhama. Je upravenější, než byl James Dean nebo Steve McQueen, a jeho ležérní účes a třídenní strniště se staly vzorem pro miliony mužů. Při hledání mužské krásy ale musíme odložit krejčovský metr.

Vzpomeňte si na tvář francouzského drsňáka Jeana-Paula Belmonda. Mužská krása totiž není v dokonalosti. Jde o kouzlo muže a jeho skrytou sexuální energii, kterou vyzařuje a tím jako magnet přitahuje pozornost žen. Muž musí ženě hlavně vonět a to zaručuje fungování chemie ve vztahu.

Kouzlo chlapů v uniformách

Nezáleží na tom, jestli má chlap křivé zuby, velký nos či holou hlavu, ale musí z něj sršet energie, síla a vyzařovat šarm. Zatímco chlapy zajímá nejvíc, jakou má žena postavu a prsa, žena si všímá nejen jeho tváře a těla, ale hlavně jeho vlastností a hodnot.

Přitahuje nás mužská síla, která nám dává pocit ochrany a bezpečí. Líbí se nám také muži energičtí, schopní a úspěšní. Tedy ti, co to někam dotáhli. A zrovna tak nás přitahují i muži s atributy moci – tedy muži v uniformách. Takže šerifové, policisté, vojáci či hasiči.

Muž, který odmítá stárnout

V současné době muži tráví v koupelně i posilovně čím dál tím víc času. Fitness centra praskají ve švech a mužská kosmetika se prodává snad ještě více než ženská. Důvodem je současný mužský trend, který se nazývá: Metrosexuál!

Tento typ muže má dokonale vyholené svalnaté tělo. Pravidelně navštěvuje kosmetické salony a neustále se zabývá svým účesem a oblečením. A hned, jak se mu objeví první vrásky, míří k plastickému chirurgovi!

Ideální mužské míry

Říká se, že krásou muže je jeho inteligence a inteligencí ženy je její krása. Pro muže jsou  ideální míry ženské postavy 90-60-90. Ženy zase nejvíc milují mužskou velikost číslo 50, to znamená přes hrudník cca 100 cm, v pase 80 cm a přes boky 85 cm.

Dnes je jako vzor mužské krásy nejvíc žádaný vysoký a štíhlý chlap. Už žádná hora svalů. Vrací se kult antických mužských ideálů, štíhlý a vysoký šlachovitý muž s hezkým úsměvem, a hlavně jiskrnýma očima. A jaký typ muže se nejvíc líbí vám?

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden